Barcelona Cultura

Minipimer MR1

Tornar al llistat

  • Fotografia: Estudio Rafael Vargas

Nom de l'objecte batedora
Títol / Nom propi Minipimer MR1
Autors / participants Lluelles i Rabadà, Gabriel (1923 - 2012) / dissenyador
Industrias Pimer, SA / entitat productora / Esplugues de Llobregat, Barcelona: 1959 - c.1969
Lloc d'execució Esplugues de Llobregat
Datació 1959
Dimensions 32 x 7 x 7 cm
Material resina ABS
acer inoxidable
Forma d'ingrés donació
Font d'ingrés Barreda Campoy, Carmen
Data d'ingrés 16
Número registre MADB 135611

Descripció

Minipimer MR1 va ser la primer batedora elèctrica de mà del mercat espanyol, amb un disseny compacte i depurat.

L'interruptor està situat a la part superior de l'aparell i ha de pitjar-se contínuament perquè la batedora funcioni. Com s'indica al costat de l'interruptor, la batedora pot estar en funcionament ininterromput un màxim de dos minuts.

Minipimer MR1 va fabricar-se en monotensió 125V i 100W i tenia una velocitat al buit de 14.000 revolucions per minut. Es compon d'una aspa fixa i una canya d'acer inoxidable. En una primera versió el protector de les aspes era d'alumini però més tard es va fer de plàstic, com mostra l'exemplar que es troba a la col·lecció del museu.

L'economia de temps que aquest aparell va proporcionar es basava, a més de la rapidesa que suposava el fet de batre elèctricament, en la possibilitat de batre els aliments al mateix recipient on es cuinaven o se servien i la facilitat de neteja de la mateixa batedora.

Aquest aparell formava part de la col·lecció de petits aparells electrodomèstics llançada per Industrias Pimer que va gaudir de gran popularitat als anys seixanta.

Maria José Balcells

Bibliografia

Mecanització de la casa: una història de l'electrodomèstic: col·lecció Alfaro Hofmann. València: Direcció General de la Promoció Cultural, IMPIVA, Generalitat Valenciana, 1995. 8448209249, 185.

Fotografia: Estudio Rafael Vargas

Ajuntament de Barcelona