Barcelona Cultura

Bachos y Ceres

Tornar al llistat

  • Fotografia: Guillem Fernández-Huerta

Nom de l'objecte gerro
Títol / Nom propi Bachos y Ceres
Autors / participants Guardiola i Bonet, Josep (1869 - 1950) / pintor
Diví, Lluís / ceramista
Lloc d'execució Esplugues de Llobregat,Terrisseria de Lluís Diví
Datació 1923
Dimensions 90 cm
Material pisa
Forma d'ingrés dipòsit
Font d'ingrés Generalitat de Catalunya
Data d'ingrés 1997
Número registre MCB 154765-0

Descripció

Gerro amb tapadora. Gerro ornamental de pisa policroma ornamentat amb un paisatge i escena mitològica que representa a Baco i Ceres.
Guardiola va ser un pintor format a la Llotja de Barcelona i a Madrid (1891). Tot i que va començar a decorar peces de ceràmica el 1914, no va ser fins el 1918 quan pràcticament va deixar de banda la pintura i es va dedicar a la decoració de plats, gerros i rajoles de ornamentals de pisa, que va exposar per primera vegada el 1818 a la sala Parés i més tard en 1931 i en el 1935. Va aprendre la tècnica a la terrisseria de Lluís Diví d'Esplugues de Llobregat i també a la manufactura de Sèvres a on, l'any 1934 va ser convidat pel director Ms. Lechevallier Chevignard. A Sèvres va treballar per primera vegada amb gres i va experimentar amb diferents tècniques, entre las que destaca l'aplicació del color sense un mitjà gras que atorga a les composicions una transparència molt propera a la de l'aquarel·la. Els anys 1937 i 1939 va tornar a Sèvres a on també va treballar amb porcellana. Va cultivar un estil noucentista abarrocat i els temes clàssics i mitològics.

Història de l'objecte

El 1997 la Generalitat va adquirir la col·lecció de Salvador Riera i va dipositar algunes peces de ceràmica al Museu de Ceràmica. Aquesta peça portava el núm. 794 de la col·lecció d'origen
Fotografia: Guillem Fernández-Huerta

Ajuntament de Barcelona