Barcelona Cultura

Bachos y Ceres

Tornar al llistat

  • Fotografia: Guillem Fernández-Huerta

Nom de l'objecte gerro
Títol / Nom propi Bachos y Ceres
Autors / participants Guardiola i Bonet, Josep (1869 - 1950) / pintor
Diví, Lluís / ceramista
Lloc d'execució Esplugues de Llobregat,Terrisseria de Lluís Diví
Datació 1923
Dimensions 90 cm
Material pisa
Forma d'ingrés dipòsit
Font d'ingrés Generalitat de Catalunya
Data d'ingrés 1
Número registre MCB 154765-0

Descripció

Gerro amb tapadora. Gerro ornamental de pisa policroma ornamentat amb un paisatge i escena mitològica que representa a Baco i Ceres.
Guardiola va ser un pintor format a la Llotja de Barcelona i a Madrid (1891). Tot i que va començar a decorar peces de ceràmica el 1914, no va ser fins el 1918 quan pràcticament va deixar de banda la pintura i es va dedicar a la decoració de plats, gerros i rajoles de ornamentals de pisa, que va exposar per primera vegada el 1818 a la sala Parés i més tard en 1931 i en el 1935. Va aprendre la tècnica a la terrisseria de Lluís Diví d'Esplugues de Llobregat i també a la manufactura de Sèvres a on, l'any 1934 va ser convidat pel director Ms. Lechevallier Chevignard. A Sèvres va treballar per primera vegada amb gres i va experimentar amb diferents tècniques, entre las que destaca l'aplicació del color sense un mitjà gras que atorga a les composicions una transparència molt propera a la de l'aquarel·la. Els anys 1937 i 1939 va tornar a Sèvres a on també va treballar amb porcellana. Va cultivar un estil noucentista abarrocat i els temes clàssics i mitològics.

Història de l'objecte

El 1997 la Generalitat va adquirir la col·lecció de Salvador Riera i va dipositar algunes peces de ceràmica al Museu de Ceràmica. Aquesta peça portava el núm. 794 de la col·lecció d'origen
Fotografia: Guillem Fernández-Huerta

Ajuntament de Barcelona