Plat circular de pisa policroma. Decorat amb un paisatge amb margarides i una peça d'orfebreria, un gerro metàl·lic amb peu de copa, coll atrompetat i dos nanses en forma de S, contenint un gran ram de margarides i tulipes. L'ornamentació del plat que pertany a la sèrie de "florejats de la margarida" ha estat atribuÏda per Josep A. Cerdà al pintor de pisa Miquel Lapuja, actiu a Barcelona entre 1693 i 1700 i autor d'un gran nombre de plafons i frontals d'altar de rajoles." /> Plat circular de pisa policroma. Decorat amb un paisatge amb margarides i una peça d'orfebreria, un gerro metàl·lic amb peu de copa, coll atrompetat i dos nanses en forma de S, contenint un gran ram de margarides i tulipes. L'ornamentació del plat que pertany a la sèrie de "florejats de la margarida" ha estat atribuÏda per Josep A. Cerdà al pintor de pisa Miquel Lapuja, actiu a Barcelona entre 1693 i 1700 i autor d'un gran nombre de plafons i frontals d'altar de rajoles." /> Sèrie de la margarida | Museu del Disseny de Barcelona
Barcelona Cultura

Sèrie de la margarida

Tornar al llistat

  • Fotografia: Guillem Fernández-Huerta

Nom de l'objecte plat
Títol / Nom propi Sèrie de la margarida
Autors / participants no informat
Lloc d'execució Barcelona
Datació últim quart segle XVII
Dimensions 6.6 cm
Material pisa
Material / tècnica Pisa amb decoració policroma
Forma d'ingrés compra
Data d'ingrés 18
Número registre MCB 4850

Descripció

Aquestes decoracions s’anomenen "florejats de la margarida" tot i que també s’hi representen tulipes. Aquesta flor és originària de Turquia i arriba a Holanda a mitjans del segle XVI des d’on s’exportarà amb gran profusió a Europa, on es converteix en la flor de moda. Aquestes representacions florals a la ceràmica catalana tenen una gran influència de les natures mortes de la pintura flamenca del moment.
Plat circular de pisa policroma. Decorat amb un paisatge amb margarides i una peça d'orfebreria, un gerro metàl·lic amb peu de copa, coll atrompetat i dos nanses en forma de S, contenint un gran ram de margarides i tulipes. L'ornamentació del plat que pertany a la sèrie de "florejats de la margarida" ha estat atribuÏda per Josep A. Cerdà al pintor de pisa Miquel Lapuja, actiu a Barcelona entre 1693 i 1700 i autor d'un gran nombre de plafons i frontals d'altar de rajoles.
Fotografia: Guillem Fernández-Huerta

Ajuntament de Barcelona