Vestit format per cos i faldilla. El cos llarg, tipus caraco ajustat a la cintura i amb faldó ampli. Els braços, des del colze al puny es decoren amb tavelles que ribetegen també l'escot i tot el caraco. La pitrera té la mateixa decoració de tavelles, que s'adorna, a la vegada, amb petits encaixos blancs molt frisats. La faldilla és ampla i ajustada a la cintura." /> Vestit format per cos i faldilla. El cos llarg, tipus caraco ajustat a la cintura i amb faldó ampli. Els braços, des del colze al puny es decoren amb tavelles que ribetegen també l'escot i tot el caraco. La pitrera té la mateixa decoració de tavelles, que s'adorna, a la vegada, amb petits encaixos blancs molt frisats. La faldilla és ampla i ajustada a la cintura." /> | Museu del Disseny de Barcelona
Barcelona Cultura

Back to list

  • Image: La Fotogràfica

Object name dresses (garments)
Authors / participants no informat
Execution place Spain,Teixit realitzat a València
Dating 1782 - 1787
Material silk (textile)
silk (textile)
silk (textile)
Material/Technique cintes
Tafetà llistat i espolinat de cinta de seda
Form of entry donation
Entrance source Rocamora i Vidal, Manuel
Date of entry 1969
Object number MTIB 88009-0

Description

Vestit "a la circassiana". Caraco llistat, fons tafetà, dibuix 1 trama llançada i 8 espolinades. Faldilla mexicana fons tafetà, dibuix 1 trama llançada i 8 espolinades. El teixit és de seda blava llavorada. Té dos ordits de color blau clar, sols varia el color a les zones ratllades on combina el blau, el blanc i el negre. Té tres trames, una blau fosc que teixeix el fons en tafetà; una blanca que teixeix la decoració d'encaix i una tercera (verd, verd-marró, blanca i dues tonalitats de rosa) que teixeix l'espolinat amb ramets. Als extrems de les zones ratllades hi ha un petit llavorat amb ordit.
Vestit format per cos i faldilla. El cos llarg, tipus caraco ajustat a la cintura i amb faldó ampli. Els braços, des del colze al puny es decoren amb tavelles que ribetegen també l'escot i tot el caraco. La pitrera té la mateixa decoració de tavelles, que s'adorna, a la vegada, amb petits encaixos blancs molt frisats. La faldilla és ampla i ajustada a la cintura.

Bibliography

[ROCAMORA, N];La seda en la Indumentaria. Colegio del Arte Mayor de la Seda, Barcelona, 1957, núm.111, pp.35-36, làm.IV [ROCAMORA,M; TOMAS,P]Museo de Indumentaria. Colección Rocamora, Ajuntament de Barcelona, Barcelona, 1970, p.17 MARTIN I ROS, R.M: 92.Vestido femenino a Carlos III y la Ilustración, Ministerio de Cultura, Madrid, 1989, p.476 MARTIN I ROS, R.M. Ciudad y Torre. Roma y la Ilustración en La Coruña, Ayuntamiento de La Coruña, La Coruña, 1991, p.379, N.III.460, làm.N.III.460, Array.

Image: La Fotogràfica

Ajuntament de Barcelona