Barcelona Cultura

Dalmàtica del Tern de Sant Valeri

Tornar al llistat

  • Fotografia: La Fotogràfica

Nom de l'objecte dalmàtica
Títol / Nom propi Dalmàtica del Tern de Sant Valeri
Autors / participants no informat
Datació 1230 - 1275
Dimensions 145 x 145 cm
Material seda, or, fil de metall
or, seda, cuir
Material / tècnica Teixit de les rossases: pseudolampàs, fons de taqueté de seda i or, amb decoració de tapisseria als paraments superiors i fils metàl·lics. Mànigues: Teixit de les aus fènix, lampàs, fons de sarja de seda, cuir i or.
Mànigues: Lampàs, fons de sarja de seda, cuir i or
Forma d'ingrés compra
Data d'ingrés 1932
Número registre MTIB 5203

Descripció

Confecció dalmàtica: 1215-1275.Teixit de les rosasses, paraments i passamà: 1200-1230. Mànigues:Teixit de les aus fènix: 1300-1340.
El cos de les dues dalmàtiques és realitzat amb el Teixit de les rosasses. Consta de parament rectangular al davant i quadrat al darrere; les mànigues són fetes amb un teixit diferent. Són vorejades per un galó. Tenen trossos del Teixit dels Lleons, que van ser-hi posats per cobrir la desaparició dels teixits originals.

Història de l'objecte

Procedeix de la Col·legiata de Roda de Ribagorça, Catedral de Lleida i Col·lecció Plandiura, Barcelona. El teixit de les mànigues va ser posat amb posterioritat, es pensa que durant la restauració del 1499. Ha rebut una atribució xinesa. Anne Wardwell pensa que és un teixit d'Àsia Central del segle XIII o XIV. Per a d'altres autors és un teixit luquès del segle XIV
Fotografia: La Fotogràfica

Ajuntament de Barcelona