Barcelona Cultura

Col·lecció: Cómo reparar un corazón roto

Tornar al llistat

  • Fotografia: La Fotogràfica

Nom de l'objecte vestit
Títol / Nom propi Col·lecció: Cómo reparar un corazón roto
Autors / participants Bolaño, Manuel / dissenyador
Lloc d'execució Barcelona
Datació 2011
Material tela (teixit)
cotó
plàstic
Material / tècnica Cos de teixit llavorat i faldilla de tafetà de cotó estampat i flors de plàstic
Flors de plàstic
Forma d'ingrés donació
Font d'ingrés Bolaño, Manuel
Data d'ingrés 12
Número registre MTIB 4076/13-0

Descripció

El dissenyador barceloní Manuel Bolaño es graduà l’any 2007 a l’Escola Superior de Disseny i Moda Felicidad Duce i guanyà el premi a la millor col•lecció de la seva promoció a Bread & Butter Barcelona. El 2008 presentà la seva primera col•lecció, i va ser seleccionat per al Projecte Bressol de la Generalitat de Catalunya.

Des del 2008 presenta les seves col•leccions al 080 Barcelona Fashion i ha guanyat el premi a la millor col•lecció femenina en dues ocasions: Primavera-Estiu 2011, amb “Algo de mí”, i Primavera-Estiu 2012, amb “Cómo reparar un corazón roto”.
Aquest vestit té una construcció complexa, atès que en realitat es tracta d’una sola peça, formada per una armilla curta de cintura alta, oberta al darrera amb laterals arrodonits i feta amb un teixit d’aparença artesanal amb fibres desiguals. Sota l’armilla apareix un pom de flors de plàstic a la cintura, cosides a una faldilla de cotó molt lleuger, estampat amb flors petites. El cos del vestit és llistat i té un coll amb dues punxes, cosides també a l’armilla. Combina teles lleugeres i pesades, estampats i altres decoracions.

Els noms de les seves col•leccions aporten la nostàlgia dels antics boleros i beuen d’un cert neoromanticisme, tot combinant l’ús de tècniques artesanals aplicades amb conceptes contemporanis.
Conjunt de vestit i armilla

Història de l'objecte

Premi 080 Barcelona Fashion, juliol 2011
Fotografia: La Fotogràfica

Ajuntament de Barcelona